Ursäkta röran!

Hemsidan håller på att byggas om och är därför inte helt fungerande! Vi hänvisar dig till Facebooksidan som är mer uppdaterad!

Bli volontär

Vill du bidra till att öka gemenskapen i Umeå? Då är du i gott sällskap av många fantasiska volontärer som redan engagerar sig i Vän i Umeå. Du kan få uppdrag som volontär i vår cykelskola eller på något av våra språkcaféer – det finns många roliga och givande uppdrag att välja mellan! Du bjuds till regelbundna volontärträffar och fortbildningar samt har möjlighet att hitta den eller de aktiviteter som passar dig i vår mångsidiga verksamhet. Du får en introduktion till volontäruppdraget innan du börjar och du får själv välja hur stort ansvar du vill ta och hur ofta du vill och kan vara med.

Så här blir du volontär

1. Anmälan

Du berättar lite om dig själv och dina intressen. När vi tagit emot din anmälan får du ett bekräftelsemejl.

2. Kontakt

Vi kontaktar dig och tillsammans hittar vi ett uppdrag som passar dig.

3. Uppdrag

Du startar ditt uppdrag tillsammans med mer erfarna volontärer. Vän i Umeås personal finns som stöd.

Lediga uppdrag

Volontär cykelskola

Vill du lära vuxna människor att cykla? Då är du välkommen till ett roligt volontäruppdrag på tisdagar klockan 16-18 eller lördagar klockan 14-16 på Maja Beskowskolan i Umeå. Du behöver kunna cykla själv, och ett intresse för att lära andra att cykla. Du får introduktion på plats hur vi lär ut cykling. Du bör vara social och möte cykelskolans deltagare med entusiasm och stöttning.

Klicka här för att läsa mer

Läxhjälp fysiskt och digitalt

Behovet av läxhjälp är stort efter över ett år med distansundervisning för vissa. Vän i Umeå satsar nu på att förstärka läxhjälpen på vårt språkcafé på Ålidhem, som vi driver tillsammans med studieförbundet Bilda, i Umeå folkhögskolas lokaler på måndagar. Du som har kunskaper i något skolämne som du kan hjälpa någon med läxan är varmt välkommen att bli en del av vårt läxhjälpteam. Du kan även delta helt digitalt om du vill.

Klicka här för att läsa mer

Prata svenska på digitalt språkcafé

Vi söker dig som har en timme på torsdagar 19-20 för att via Zoom prata svenska med några besökare i vårt digitala språkcafé. Det brukar bli härliga möten över skärmen och samtalsämnena är aldrig lika vecka efter vecka. Du behöver kunna prata bra svenska och ha en vilja att prata med människor som inte kommit lika långt i svenska språket.

Klicka här för att läsa mer

EnglishSvenska