Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Verksamhetsansvarig för matchning

Har du erfarenhet av interkulturell kommunikation? Vill du bidra till att göra Umeå till en bra plats för integration och mångfald? Då är du den vi söker!

Om den aktuella arbetsplatsen

Nätverket Vän i Umeå driver i ett partnerskap tillsammans med Umeå kommun, Röda Korset och Svenska kyrkan en verksamhet för att möjliggöra och underlätta för integration och etablering i Umeå. Till den verksamheten söker vi nu en person som tar ansvar för matchning av nyanlända med personer som har bott en längre tid i Umeå. I tjänsten ingår också ansvar för handledning, kvalitetsarbete och trygghetsfrågor. Som ansvarig för matchning blir du en del av ett arbetslag som på olika sätt bidrar till en bättre etablering och ett rikare och mångfaldigare Umeå.

Dina arbetsuppgifter

Vi tror att du är en person med tidigare erfarenheter av integration och av att ha arbetat med en mångfald av människor.

I arbetet ingår att

  • Intervjua och matcha ihop personer som har anmält intresse att delta
  • Följa upp och erbjuda stöd och handledning till personer i verksamheten
  • Att aktivt marknadsföra och rekrytera deltagare till verksamheten
  • Ansvar för kvalitetsarbete och utvärdering av verksamheten

Om dig
Vi söker dig som kan interkulturell kommunikation och har erfarenhet av att möta en mångfald av människor. Du är noggrann och strukturerad, har god datorvana och kan arbeta självständigt.  Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Det är meriterandeom du har erfarenhet av kvalitetsarbete och utvärdering, liksom av arbete i ideella sektorn och vi ser gärna att du har ett eget nätverk med dig in som kan berika vår verksamhet, men det är inget krav för tjänsten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du lyhörd och empatisk, är intresserad av människor och av att bygga och vårda relationer.

Tjänsten är en visstidsanställning på 50 % med tillträde 1/10 eller efter överenskommelse och fram till 20190915.

Arbetsplats: Vän i Umeås kontor, just nu hos Röda Korset på Rådhusesplanaden 10

Anställningen sker i samverkan med Svenska kyrkan i Umeå, som är arbetsgivare för tjänsten. Daglig arbetsledning sker inom ramen för Vän i Umeås del i partnerskapet.

Upplysningar

Sista ansökningsdag är den 17 september. (Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.)

För mer information om tjänsten kontakta:

Åsa Norin, verksamhetsledare Vän i Umeå

[email protected]Telefon: 090-200 2750

 

Katarina Glas, diakonistrateg Svenska kyrkan

[email protected]Telefon: 090-200 2523

 

Anneli Brage, facklig företrädare

[email protected]  Telefon: 073-2274337.

 

Instruktioner för ansökan

Skicka CV och personligt brev till [email protected] och skriv “Verksamhetsansvarig matchning” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 17 september.

Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

EnglishSvenska