Nyheter

En ung kille som skriver på en dators tangentbord

Tack till Aleva och Hemgården för att ni ville vara med och stötta våra unga i Första steget!

I tisdags 28 mars hade vi vår senaste aktivitet inom projektet Första Steget. Vi höll en CV-workshop och speedintervjuer med arbetsgivare från äldreboende och hemtjänst, och det blev verkligen en succé! Många deltagare hittade dit och det var en härlig stämning under hela eftermiddagen och kvällen.

Vi fick möjligheten att samlas tillsammans och finslipa CV:n, och sedan fick ungdomarna träffa arbetsgivarna en och en. Detta var verkligen ett utmärkt tillfälle att få ett extra- eller sommarjobb, och det gav ungdomar möjlighet att träffa arbetsgivare som de vanligtvis inte skulle ha tillfälle att prata med.

Efter intervjuerna samlades vi alla för att förbereda och äta tacos tillsammans. Det var en rolig stund och maten var supergod! Det blev en rolig avslutning på en spännande eftermiddag.

Vi är så tacksamma för alla som deltog och gjorde vår aktivitet så lyckad. Vi ser fram emot fler spännande event inom projektet och vi hoppas att du – oavsett om du är arbetsgivare eller ungdom själv – följ gärna med oss i nästa steg!

Vi hade en väldigt inspirerande träff i måndags 27 mars!

Vän i Umeå har anslutit sig till Korpen, och vi har nu en ny idrottskonsulent från RF-SISU vid vår sida – varmt välkommen Linda ”Hjördis” Hjortborg! Tack för ditt engagemang för vår förening och våra medlemmar!

Förra måndagen hade vi en träff med femton volontärer från olika aktivitetsområden. Linda pratade om vad som skapar engagemang i en förening, och hur vi kan få fler deltagare och ledare att engagera sig. Vi diskuterade i grupper vad ledarna behöver för att kunna skapa ännu mer positiva upplevelser för våra medlemmar, och vi fick många kreativa idéer!

Ingen Vän i Umeå-träff skulle vara komplett utan lite mat och fika, så självklart hade vi också det. Det var en trevlig stund tillsammans, och vi är så glada över att vi har så många engagerade volontärer i vår förening. Inget Vän i Umeå utan er! Vi vill tacka vår idrottskonsulent Linda Hjortborg, vår idrottsansvariga styrelsemedlem Annie Andersson, och vår medarbetare Alva Kling för att ha ordnat en så värdefull aktivitet.

Vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans för att göra Umeå öppnare och världen vänligare!

En gruppbild på många glada människor

Vilket fantastiskt årsmöte!

Fullt av värme och engagemang. Stort tack till alla våra medlemmar, personal, styrelse och ordförande som bidrog till denna kväll! Under mötet hade vi även förmånen att välkomna två av föreningens vänner som gäster; Hanna Dermes Gibson från Gateway Umeå som agerade som mötesordförande och Grim Jernudd från Change the Game. Grim ledde oss i några härliga övningar som verkligen inspirerade oss alla och Hanna berättade om Gateway Umeås arbete för att behålla arbetspotential här i Umeå. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta att samarbeta med er i framtiden! Det är tack vare er medlemmar och samarbeten som vi kan fortsätta att driva Vän i Umeå framåt och göra skillnad. Tack för ett fantastiskt verksamhetsår och vi ser fram emot att fortsätta att arbeta tillsammans för att göra Umeå öppnare och världen vänligare!
en bild på olika maträtter, kikärtor, majs, riven ost och annat gott

Söndag eftermiddag med smak av världen!

Vän i Umeå har anordnat en stor Matfestival med ca. 300 personer och underbar mat och färger från 18 länder på Ålidhemsbiblioteket den 19 mars. Eventet kallades för Food, Folk and Fun festival och alla var välkomna! Olika nationaliteter, familjer och barn, unga och gamla deltog på eventet och hade roligt tillsammans. Allt var gratis och utställarna tog med sig mat från sina länder och bjöd deltagarna på, de flesta hade även dekorationer med sig och traditionella kläder på sig. Var du inte med då missade du något gott!